Tijdsduur: 3 uur
Studiebelasting: 3 uur
Inhoud: theoretisch / praktisch
Doelgroep: Groep 5 t/m 8

Opties:
Flip de training?* – Ja Nee
Train-de-trainers?* – Ja Nee

* Lees meer over de opties

Training: Kinderen leren hoe ze leren.

Groep 5 t/m 8

Doelstellingen:
Aan het eind van de training…
* Weet de deelnemer wat leerlingen in de praktijk nodig hebben om goed te kunnen leren.
* Weet de deelnemer hoe zij leerlingen kan begeleiden zodat ze de regie krijgen over hun eigen leerproces en eigenaarschap ontwikkelen.
* Heeft de deelnemer effectieve leerstrategieën geleerd.
* Heeft de deelnemer geleerd welke rol executieve functies en metacognitieve vaardigheden bij het leren spelen èn op welke manier zij hier gericht aandacht aan kan besteden in de eigen (onderwijs)praktijk.

Omschrijving:
Leren leren is bewust en actief bezig zijn met je eigen leerproces. Het gaat over grip krijgen op en sturing kunnen geven aan de leerdoelen die je wilt en moet bereiken om je optimaler te kunnen ontwikkelen. Deze training geeft praktische informatie waarmee je direct aan de slag kan met je leerlingen. Tijdens de training ervaar je door middel van verschillende werkvormen, wat je de leerlingen in je groep wil laten ervaren. Er wordt zo veel in vogelvlucht behandeld tijdens de training dat de geïnteresseerde deelnemer achteraf nog enige tijd zal besteden aan het herhalen en verdiepen van de behandelde theorie.

Criteria voor succes:
De deelnemer heeft de bijeenkomst succesvol afgerond als…
* Zij weet wat leerlingen in de praktijk nodig hebben om goed te kunnen leren.
* Zij weet hoe zij leerlingen kan begeleiden zodat ze de regie krijgen over hun eigen leerproces en eigenaarschap ontwikkelen.
* Ze effectieve leerstrategieën heeft geleerd.
* Ze geleerd heeft welke rol executieve functies en metacognitieve vaardigheden bij het leren spelen èn op welke manier zij hier gericht aandacht aan kan besteden in de eigen (onderwijs)praktijk.