Over de gratis lesmaterialen in het menu ‘Hoogbegaafd’

Alle projecten en andere lesmaterialen die je hier vindt zijn gratis te downloaden. Voorheen konden ze worden gedownload op www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com.  Ze zijn zo’n tien jaar geleden gemaakt toen ik begon met lesgeven in plusklassen. Sommige projecten of materialen zou ik nu niet meer zo maken en vind ik daardoor minder bruikbaar. Toch denk ik dat er kinderen zijn die er nog plezier aan kunnen beleven.

Sommige materialen zijn volledig en hebben bijvoorbeeld antwoordenbladen of evaluatiecriteria. Bij andere lessen zijn deze er niet. Als ze er niet bijzitten dan heb ik ze ook niet… heb jij een antwoordenblad of rubric of evaluatieschema gemaakt? Mail deze en ik zal hem onder naamsvermelding toevoegen aan het materiaal.

Hartelijke groetjes,

Minka Dumont

Leren kun je leren. Wanneer kinderen onvoldoende uitgedaagd worden door het lesprogramma op de (basis)school, zullen ze geen studievaardigheden ontwikkelen: ze hoeven zich nooit in te zetten om zich de lesstof eigen te maken. In het Voortgezet Onderwijs kan dit problemen opleveren: opeens moeten ze wel huiswerk maken en lesstof oefenen voor een proefwerk.

Bij dit project hoort een werkboek, een Toetsboek en een Antwoordenboek. Ook vind je de woordenlijsten die je kunt invoeren in wrts.nl voor het hoofdstuk ‘woordjes stampen’.